正确答案: A
The mice that started dieting in old age.
题目:According to the author,which of the following most interested the researchers?
查看原题 查看所有试题
学习资料的答案和解析:
[单选题]Which of the following can be found in satiric literature?
阅读材料,回答下面的题目。Satiric LiteraturePerhaps the most striking quality of satiric literature is its freshness, its originality of perspective.Satire rarely offers original ideas.Instead, it presents the familiar in a new form.Satirists do not offer the world new philosophies.What they do is look at familiar conditions from a perspective that makes these conditions seem foolish, harmful, or affected.Satire jars us out of complacence into a pleasantly shocked realization that many of the values we unquestioningly accept are false.Don Quixote makes chivalry seem absurd; Brave New World ridicules the pretensions of science; A Modest Proposal dramatizes starvation by advocating cannibalism.None of these ideas is original.Chivalry was suspect before Cervantes, humanists objected to the claims of pure science before Aldoua Huxley, and people were aware of famine before Swirl.It was not the originality of the idea that made these satires popular.It was the manner of expression, the satiric method, that made them interesting and entertaining. Satires are read because they are aesthetically satisfying works of art, not because they are morally wholesome or ethically instructive.They are stimulating and refreshing because with common sense briskness they brush away illusions and second-hand opinions.With spontaneous irreverence, satire rearranges perspectives, scrambles familiar objects into incongruous juxtaposition, and speaks in a personal idiom instead of abstract platitude. Satire exists because there is need for it.It has lived because readers appreciate a refreshing stimulus,an irreverent reminder that they live in a world of platitudinous thinking, cheap moralizing, and foolish philosophy. Satire serves to prod people into all awareness of truth, though rarely to any active on behalf of truth. Satire tends to remind people that much of what they see, hear, and read in popular media issanctimonious, sentimental, and only partially true.Life resembles in only a slight degree the popular image of it. Soldiers rarely hold die ideals that movies attribute to them, nor do ordinary citizens devote their lives to unselfish service of humanity.Intelligent people know these things but tend to forget them when they do not hear them expressed.What does the passage mainly discuss?
Odd combinations of objects and ideas.
解析:【答案】B【解析】根据文章第一段最后一句“…satire rearranges perspectives.scrambles familiar objects into incongruous juxtaposition,and speaks in a personal idiom instead of abstract platitude”可知,讽刺小说重新陈述观点,把类似的事物描述成不和谐的并列关系,并且用个性的语言表述,而不是用抽象的陈词滥调表述,据此可知,讽刺小说中的事物和观点都比较怪异,所以B符合题意。
[单选题]They gave on-the-spot broadcast while the performance was in process on the stage.
live
解析:【答案】A【解析】本题为词义辨析题。live“现场直播的,实况转播的”,5ving“活的,活着的”,lively“有生气的,活跃的,生动的,醒目的”,alive“活着的,活泼的,有活力的”。
[单选题]根据以下材料回答{TSE}题:Age DiscriminationBy the year 2000 nearly half the workforce in Europe are over 40 and yet throughout Europe there is a deep ambivalence ( 犹豫 )-if not outright suspicion-towards the capabilities of older workers.Those over the age of 40 generally take longer to find new employment, but European governments have done little to protect their employment rights. Only Germany, with incentives to business to encourage the employment of older people, and France, with the introduction of legislation making it illegal to use age barriers in recruitment-or to make employees redundant because of their age done anything substantive to combat age discrimination.Yet even in these two countries, there has been no noticeable improvement in the lot of the older workers; indeed, in France, job advertisements flout ( 轻视,反对 ) the law openly by asking for applicants of a certain age. So, should France and Germany be tightening up their laws and should the rest of Europe follow suit?Bill Robbins, a careers consultant said, "Legislation against age discrimination has been in existence for well over ten year in the U.S. and Canada, but has had no effect. Employers will always be able to find some reasons for turning down an older applicant without appearing to break the law."Ironically, it was governments which played a leading role in hardening business culture against older workers in the first place. In the late 1970s, many European countries were extremely concerned about the levels of youth unemployment, and France, Germany and Belgium even initiated incentive schemes for businesses to encourage older employees to take early retirement provided that younger trainees were taken on in their place. As more and more employees took early retirement, often willingly, a new, youth-oriented culture permeated business throughout most of Europe-even in those countries that had taken no active measures to promote it.Demographic ( 人口统计学的 ) trends mean that governments are now anxious to slow down the policy of early retirement as they realize that they simply do not have the funds to meet their pension promises. But reversing business attitudes is no easy matter. Dianah Worman a policy adviser said, "There is a widely held belief that older people are less, adaptable and trainable. This is just not true: research has shown that differences in capability are as wide within age groups as they are between them."{TS}Which of the following words can best describe the European attitude to older workers?
Distrust.
解析:【解析】从文章第一段可以看出欧洲人对年龄较大的工作者存在着不信任的态度,suspicion(怀疑)即是distrust(不信任)。
[单选题]Recent studies have posed the question as to whether there is a link between film violence and real violence.
raised
解析:句意为:近来的研究已经提出了这个问题,即电影暴力和现实暴力之间是否有联系。pose“提出,引起”,四个选项:suppose“料想,猜想”;poise“使平衡,均衡,保持……姿势”;arouse“唤醒,激发”;raise“提出,唤起”。
[单选题]Rumors began to circulate,about his financial problems.
spread
解析:【题干】关于他经济问题的谣言开始传播。A.传播 B.发送 C.听到/ D.确认【解 析】考查动词。表示“传播,扩散”的同义词有:spread,scatter,disperse。